NAPOVEDUJEMO: Brezmadežna/Immaculata

SLOVENSKI GLEDALIŠKI ABONMA SEZONA 2017/2018

Kot prvo od šestih predstav, ki bodo sestavljale abonmajsko ponudbo za sezono 2017/18 napovedujemo gledališko delo, ki si ga bomo zapomnili tudi kot spomin na enega največjih gledaliških ustvarjalcev modernega časa na območju Slovenije, Tomaža Pandurja.

Tomaž Pandur, svetovno znani gledališki režiser lendavskih korenin se bo tako po mnogih letih ponovno predstavil lendavskemu občinstvu in sicer z delom Brezmadežna – Immaculata, ki ga je po njegovi gledališki viziji oblikovala Livija Pandur.

Med tistimi, ki boste na Facebooku všečkali našo stran ter JAVNO (!) delili to objavo, bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel zastonj vstopnico za predstavo » Brezmadežna – Immaculata «, ki bo izvedena v naslednji abonmajski sezoni v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi, Trg Györgya Zale 1, Lendava. Vse kar morate storiti je da javno delite to objavo.

Nagrajenca bomo izbrali dne 1. 6. 2017.

„Če je oltar tam, kjer pokleknemo, je oltar zame gledališki oder. Prostor, kjer sem s Tomažem preživela vse svoje gledališko življenje, tesno prepleteno z njegovo intimno vizijo sveta, z njegovimi svetlimi in temnimi sanjami, ki jih je v ustvarjalnem zagonu strastno živel v udejanjanju svoje Poezije in Resnice.

Brezmadežna je predstava, ki sva jo za mariborsko Dramo pred letom dni začela oblikovati v miselne pokrajine, v oltar ljubezni, izgube, samote, iskanja smisla v ranah, ki jih ne more nič zaceliti. Ob njegovem odhodu je moja rana tako globoka, da jo lahko prenese le gledališki oder. Brezmadežno posvečam Njemu, ki je trdil, da se vse, kar vstopi v prostor gledališča, spremeni. Tomažu. Moje tišine so tvoje tišine.”

(Livija Pandur)